Jul i og omkring kirkerne

På søndag den 29.november er det allerede 1. advent.

I Øster Egesborg er der kl.10.30 1. advents-gudstjeneste. På Friskolen Øster Egesborg er der julemarked fra kl. 10.00 – 14.00. Der bliver tændt juletræ i Øster Egesborg af Øster Egesborg Bylaug om eftermiddagen.

I Mern bliver juletræet tændt foran kirken kl. 16.00 af Mern Borger- og Handelsstandsforening, hvorefter der er julekoncert i kirken i Mern.

Halloween – Alle Helgen 2015

Halloween er uhygge, udklædning og udstyr. Men det er også Allehelgensaften, hvor vi skræmmer de onde ånder væk. Det er også reformationsdagen Alt det fejrer vi i Mern kirke på fredag den 30. oktober kl. 17.00. Konfirmanderne og børnekorene medvirker. Bagefter serveres der pizza.

Om søndagen den 1. november minder vi dem der døde i det forgange år. Der er Alle Helgensgudstjeneste kl. 10.30 i Øster Egesborg kirke og kl. 16.00 i Mern kirke.

Forhenværende Ambassadør Bjarne Sørensen fortæller
Langebækkirkerne afholder foredrag onsdag den 16 september kl. 19.00 i Langebæk Præstegård.

Det er denne gang forhenværende Ambassadør Bjarne Sørensen som vil fortælle om sin tid som ambassadør, om sit liv på de bonede gulve og om hvilke opgaver en dansk ambassadør har, og hvilke steder Danmark er repræsenteret.
Bjarne Sørensen er nu kontaktperson i Jungshoved menighedsråd.
Bjarne Sørensen vil bl. a. fortælle om de opgaver og oplevelser han har haft fra et møde med Sydafrikas Nelson Mandela, og om ture med det danske kongehus rundt i verden. Der vil være mange faktuelle oplevelser krydret med små oplevende anekdoter.
Bjarne Sørensen oplyser at den mest dramatiske tid var som ambassadør i Ægypten under Muhammedkrisen. En tid, hvor det at få sagt koranen i stedet for den hellige koran, var nok til at udløse talrige dødstrusler og behov for døgnvagt.
Bjarne Sørensen vil også fortælle lidt om udlandsprojekter.  Ikke alt er heldigt, det kan for eksempel ikke nytte, at vil lære folk at vaske hænder, hvis der ikke er rent vand.
Langebækkirkerne har lagt op til en meget spændende og lærerig aften, ikke mindst på grund af Bjarne Sørensen store humor og engagement.
Alle er velkommen, der er gratis entre, Menighedsrådet er vært, med kaffe og kage.
Arrangør Langebækkirkerne.

This entry was posted in AktiviteterUncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.