Hvad sker der i Kirkerne?

Maj er….konfirmationernes tid!

På søndag den 1. maj er der konfirmation i Mern Kirke, kl. 10.30.

På søndag den 8. maj er der konfirmation i Øster Egesborg Kirke, kl.10.30.

Se under selve kirken hvem der bliver konfirmeret i år.

En fyld kirke ved konfirmationen i Øster Egesborg i 2015

En fyld kirke ved konfirmationen i Øster Egesborg i 2015

Hvad betyder konfirmation egentlig?

Bekræftelse
Konfirmation finder sted inden for en række kristne kirker, herunder den evangelisk lutherske og den katolske.  I Danmark blev konfirmation indført ved lov og altså gjort obligatorisk for alle i 1736. Men i dag er det en frivillig sag.

Konfirmation betyder ’bekræftelse’. Det, der bekræftes, er dåben. Derfor hører konfirmation hjemme i kristne kirker, hvor man har barnedåb. Mange forstår konfirmationen sådan, at barnet nu ved overgangen til ungdom og voksentid selv skal sige ’ja’ til, at det tror på Gud. Heri ligger også en bekræftelse af, at barnet vil blive ved med at høre til hos Gud.

Men det er snarere omvendt: Gud bekræfter over for den unge og ’på vej til voksen’, at Gud gerne fortsat vil være med den unge. Sådan som Gud i sin tid lovede det, da vedkommende blev døbt.

Sådan en bekræftelse kan det være godt at have med sig ud i den store og vide verden, når man står på tærskelen fra barn til at blive ung og voksen.

Fra barn til voksen
Selvom man ikke direkte kan finde konfirmation omtalt i Bibelen, så er der faktisk en person, om hvem det fortælles, at han stod i en lignende situation som mange konfirmander og unge mennesker gennem tiden.

Han stod måske ikke på tærskelen fra barn til voksen, men han var rejst hjemmefra og stod nu alene i en stor verden, på vej mod nyt land. Sine forældre og en storebror havde han efterladt derhjemme. Han skulle ud at stå på egne ben og var overladt til sig selv. Det var både godt og skidt.

Personens navn var Jakob. Du kan læse om ham i 1. Mosebog kap. 28,10-15.

Med Guds velsignelse i ryggen
Ligheden med nutidens unge konfirmander er ikke 100%. Men som de er også Jakob på vej ud i ukendt land. Hjemmet, forældre og barndom lægger man bag sig. Nu skal man klare sig selv. Måske har man også nogle problemer med sig i rygsækken, som det viser sig, at Jakob har, måske ikke. Men alene er man.

Jakob får Guds velsignelse og tilsagn med sig på vejen. Gud siger indirekte: Selvom du er, som du er – en snydepels – selv om du er på flugt hjemmefra, så hører du stadigt til hos mig, og jeg vil være din Gud. Du bevæger dig ud i ukendt land, men det bliver aldrig mere ukendt, end at jeg er med.

Og med den bekræftelse i ryggen kan Jakob drage videre ud i verden. Sådan kan man tolke historien om Jakob. Og sådan kan man måske alligevel finde noget i Bibelen, som svarer til konfirmationen.

Konfirmation

(fra bibelselskabets hjemmeside)

 

Fastelavn i Øster Egesborg

På søndag den 7. februar kl. 10.00 er der fastelavns-børnegudstjeneste i Øster Egesborg Kirke. Alle børn og barnlige sjæle er velkommen til at komme uklædt. Traditionen tro går vi efter gudstjenesten over til Friskolen Øster Egesborg, hvor vi slår katten af tønden, bider-til-boller, sætte hale på katten m.m Der er saft, kaffe og fastelavnsboller til maven. Vi slutter kl.12.00. Det er gratis at deltage, bare husk det festlige humør!

Læs mere om fastelavn i kirken her:

http://www.bibelselskabet.dk/ombibelen/bibelentilhoejtiderne/fastelavn?sc_camp=660416F2F6854257A49ADD274CAD6092

Jul i og omkring kirkerne

1. Advent: I Mern kirke er der julekoncert søndag den 29. november kl.16.00, efter juletræet udenfor kirken er tændt ved Mern Borger- og handelsstandforening. Bagefter er der koncert i kirken. Her er det både børnekoret og Skt. Olaikoret der medvirker.

I Øster Egesborg er der 1. advents-gudstjeneste kl. 10.30. På Friskolen Øster Egesborg er der julemarked fra kl. 10.00 – 14.00. Der bliver tændt juletræ i Øster Egesborg af Øster Egesborg Bylaug om eftermiddagen.

I Øster Egesborg er der jule-sangaften på torsdag den 3. december kl.19.00. Her kommer der 3 korer og synger julen ind. Stjernen fra Vordingborg, Sjølundskoret fra Næstved og vores eget Skt. Olaikor.

De 9 læsninger er traditionen tro i Øster Egesborg kirke. I år er det på onsdag den 16. december kl.19.00. Skt. Olaikoret synger mellem læsninger.

Juleaftensgudstjeneste i år:

i Øster Egesborg kl. 14.00 (med Skt. Olaikor)

i Mern kl.15.30

 

Den 7.december kl. 19.00 er der julekoncert i Kalvehave Kirke med trompetist Per Nielsen. Læs mere herom under Aktiviteterne.

This entry was posted in AktiviteterUncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.