Nytårskoncert med Storstrøms Kammerensemble

søndag d. 29. januar 2017 kl.16.00 har vi i Øster Egesborg Kirke fornøjelsen af at få besøg af Storstrøms Kammerensemble, som giver en koncert med harpe, fløjte, klarinet og fagot. Det er en unik mulighed for at høre de dygtige musikere spille i vores lokale kirke. På http://www.ensemblet.dk/info/musikere/ kan du læse mere om Storstrøms Kammerensemble. Dørene i Øster Egesborg Kirke åbner for publikum kl. 15.30 og det er gratis at komme og nyde koncerten.

Wienerklassisk koncert med franske accenter

Storstrøms ensemble med harpe og klarinet

Storstrøms Kammerensemble med harpe, fløjte, klarinet og fagot

Program bl.a.:

Wolfgang Amadaus Mozart (1756-1791): Divertimento nr. 2, K-439b for fløjte, klarinet og fagot

Jean Cras (1879-1932): Suite en Duo (1927) for fløjte og harpe

Eugène Bozza (1905-91): Aria (1936) for fagot og harpe

PAUSE

Henri Sauguet (1901-89): Barcarolle (1936) for fagot og harpe

Claude Debussy (1862-1918): Six Epigraphes antiques

Arrangeret af Niels Rosing-Schow (2016)

Francoise Devienne (1759-1803): Trio Nr. 2 for fløjte, klarinet og fagot

Francoise Deviennes musik er wienerklassik – på den franske måde. Devienne optrådte på Mozarts tid både som fagot- og fløjtevirtuos, og musikken er yndefuld og elegant, krydret med virtuose passager. Mozart skrev sine Trio-Divertimenti for tre bassethorn. De var tilegnet hans ven, klarinettisten Anton Stadler, som havde introduceret ham for bassethornet. Siden er musikken skrevet om for forskellige trio-kombinationer, hvoraf udgaven for fløjte, klarinet og fagot, er den mest udbredte. Koncertens franske accenter er iblandet en drømmeverden af franske klange. Debussy komponerede sine seks ”antikke indskrifter” under indflydelse af tekster fra digteren Pierre Louÿs, som igen havde ladet sig inspirere af erotiske digte fra antikkens Grækenland. Her optræder bl.a. en ægyptisk pige, en danserinde med små bronzeklokker, sommervindens Gud, Pan og det hele ånder af sanselig impressionisme. Debussys rekonstruerede musikken for firhændig klaver, for originaludgaven var gået tabt, men her genskabt og iklædt en helt ny instrumentation fra mester Rosing-Schows hånd. Harpen og de 3 X Træ byder desuden på yderligere, franske lækkerier af Jean Cras, Eugene Bozza og en venetiansk Barcarolle af Henri Sauguet.     

 

Snitteværksted i Mern kirke

Relateret billede

På Lørdag d. 21. januar kl. 10.00 er der en børnegudstjeneste med snitteværksted. Her kommer en dygtig snedker og underviser hvordan man kan lave trædyr og bibelske figurer. Dem der til foråret skal være med til børnekonfirmand-undervisning kan på en kreativ måde lære kirken at kende.  Alle er velkommen!

 

Og hvad sker der så i 2017?

This entry was posted in AktiviteterUncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.