Hvad skete der i 2017?

———————————————————————————————————-

FOREDRAG FOR KONFIRMANDFORÆLDRE  7. NOVEMBER 2017  kl. 19.00 i Stensby kirke

                            “HVAD TROR DU SELV!”

Konfirmandforældreforedrag, hvor konfirmandforældre får redskaber til at spille med i et samarbejde om konfirmandforløbet og deltage som samtale- og refleksionspartner – også udenfor konfirmandstuen –

Konfirmationsforberedelsen er et ’once in a lifetime-forløb’, hvor store og små livsspørgsmål pludselig får en fast tid i ugeskemaet, og hvor man som ung udfordres til at skulle afklare og forklare sig. Når man som ung i en præstationskultur er på jagt efter kontrol, tryghed og frikvarter, er det vigtigt at vide lidt om:

  • Hvad foregår der mellem ørerne på vore teenagere i denne tid?
  • Hvad er på spil i forhold til fritid, forældre og religion?
  • Hvordan kan man som forældre være med til at skabe rum for refleksion og ’deep talk’.
  • Hvordan kan man som forældre gribe de gode anledninger, som et konfirmandår giver, an, til at spørge ’Hvad tror du selv? ’

Foredraget holdes af Suzette Schurmann Munksgaard

Suzette Munksgaard

Suzette er projektleder på CUR, Center for Ungdomsstudier og efterskolelærer på Midtsjællands Efterskole. Hun arbejder med ungdomsstudier og religionspædagogisk forskning/ religiøs dannelse. Hun elsker elektronmusik, naturart og er evigt nysgerrig på, hvad der foregår mellem ørerne på vore unge. Suzette er læreruddannet og har en MA i teologi og kristendomsformidling med unge (Københavns Universitet).

Suzette Munksgaard, Suzette@cur.nu

______________________________________________________________

ALLE HELGEN søndag d. 5. november 2017

Vi minder især de i det forgangne år afdøde personer i vores sogne

i Øster Egesborg Kirke kl. 15.00

i Mern Kirke kl. 16.30

Begge gange med vores præst Alex Mak Knudsen.

______________________________________________________________

REFORMATIONSFEJRING 500 år for Luther

søndag . 29. oktober 2017 kl. 10.30 i Øster Egesborg Kirke med gudstjeneste. Herefter planter vi ‘Luthertræet’, et paradisæbletræ, som vi har fået foræret af Vordingborg-Stege Provsti.

Plantning paradisæbletræ Mern

tirsdag  d. 31. oktober 2017 kl. 16.00 på Mern Ådal-område, som med plantning af ‘Luthertræet’ officielt blev åbnet. Herefter er der halloweengudstjeneste kl. 17.00 i Mern kirke. Efter gudstjenesten er der pizza til de fremmødte.

______________________________________________________________


BØRNEGUDSTJENESTE  MARTS – VI MALER PÅSKE ÆG –

Lørdag d. 25. marts afholdt vi børnegudstjeneste i Mern Kirke, hvor vi havde inviteret Farmorhuset fra Vordingborg til at være med.

De kom med en masse æg, som børnene kunne male, mens vi hørte historien om Påsken, og med sang og musik. Male påskeæg 25.3.17-1


BØRNEGUDSTJENESTE FEBRUAR – FASTELAVN –  25. februar 2017

Som hvert år fejrer vi fastelavn i Øster Egesborg Kirke med børnegudstjeneste kl.10.00. Herefter går vi over til Friskolen Øster Egesborg, hvor vi slår katten af tønden. Vi spiser fastelansboller, som vi selv pynter, sætter halen på katten og bider til (fastelavns-)boller!


KYNDELMISSE – d. 5. februar 2017

Kyndelmisse; en lysfest, hvor vi fejrer at Jesus er kommet til verden som et lys i mørket. Det er i Øster Egesborg Kirke kl. 15.00, hvor de 4 ‘gamle Langebæk-kirkerne’ (Øster Egesborg, Mern, Stensby og Kalvehave) er sammen om. KFUM er også med, med fanebærere.


BØRNEGUDSTJENESTE JANUAR – SNITTEVÆRKSTED –

Snitteværksted 21.1.17-1 Snitteværksted 21.1.17-2

Lørdag d. 21. januar 2017 var der børnegudstjeneste med snitteværksted. Vi havde besøg af Ghulam Hussein Skotte. Vi snittede personer, dyr og ting fra den bibelske verden, ud fra de historier der blev fortalt.

———————————————————————————————————-

Nytårskoncert med Storstrøms Kammerensemble

søndag d. 29. januar 2017 kl.16.00 har vi i Øster Egesborg Kirke fornøjelsen af at få besøg af Storstrøms Kammerensemble, som giver en koncert med harpe, fløjte, klarinet og fagot. Det er en unik mulighed for at høre de dygtige musikere spille i vores lokale kirke. På http://www.ensemblet.dk/info/musikere/ kan du læse mere om Storstrøms Kammerensemble. Dørene i Øster Egesborg Kirke åbner for publikum kl. 15.30 og det er gratis at komme og nyde koncerten.

Wienerklassisk koncert med franske accenter

Storstrøms ensemble med harpe og klarinet

Storstrøms Kammerensemble med harpe, fløjte, klarinet og fagot

Program bl.a.:

Wolfgang Amadaus Mozart (1756-1791): Divertimento nr. 2, K-439b for fløjte, klarinet og fagot

Jean Cras (1879-1932): Suite en Duo (1927) for fløjte og harpe

Eugène Bozza (1905-91): Aria (1936) for fagot og harpe

PAUSE

Henri Sauguet (1901-89): Barcarolle (1936) for fagot og harpe

Claude Debussy (1862-1918): Six Epigraphes antiques

Arrangeret af Niels Rosing-Schow (2016)

Francoise Devienne (1759-1803): Trio Nr. 2 for fløjte, klarinet og fagot

Francoise Deviennes musik er wienerklassik – på den franske måde. Devienne optrådte på Mozarts tid både som fagot- og fløjtevirtuos, og musikken er yndefuld og elegant, krydret med virtuose passager. Mozart skrev sine Trio-Divertimenti for tre bassethorn. De var tilegnet hans ven, klarinettisten Anton Stadler, som havde introduceret ham for bassethornet. Siden er musikken skrevet om for forskellige trio-kombinationer, hvoraf udgaven for fløjte, klarinet og fagot, er den mest udbredte. Koncertens franske accenter er iblandet en drømmeverden af franske klange. Debussy komponerede sine seks ”antikke indskrifter” under indflydelse af tekster fra digteren Pierre Louÿs, som igen havde ladet sig inspirere af erotiske digte fra antikkens Grækenland. Her optræder bl.a. en ægyptisk pige, en danserinde med små bronzeklokker, sommervindens Gud, Pan og det hele ånder af sanselig impressionisme. Debussys rekonstruerede musikken for firhændig klaver, for originaludgaven var gået tabt, men her genskabt og iklædt en helt ny instrumentation fra mester Rosing-Schows hånd. Harpen og de 3 X Træ byder desuden på yderligere, franske lækkerier af Jean Cras, Eugene Bozza og en venetiansk Barcarolle af Henri Sauguet.     

 

Snitteværksted i Mern kirke

Relateret billede

På Lørdag d. 21. januar kl. 10.00 er der en børnegudstjeneste med snitteværksted. Her kommer en dygtig snedker og underviser hvordan man kan lave trædyr og bibelske figurer. Dem der til foråret skal være med til børnekonfirmand-undervisning kan på en kreativ måde lære kirken at kende.  Alle er velkommen!

 

Og hvad sker der så i 2017?

This entry was posted in AktiviteterUncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.