Gudstjenester mm.

Når du trykker på linket, bliver du viderestillet til sogn.dk, hvor alle gudstjenester, foredrag og arrangementer i Mern og Øster Egesborg sogn findes:

Gudstjenester på plejehjemmet Solhøj i Mern

Hver anden tirsdag om måneden afholdes gudstjeneste på plejehjemmet Solhøj i Mern.

Præst Alex M.Knudsen, samt organist Svetlana Langhof kommer.

FOREDRAG FOR KONFIRMANDFORÆLDRE  7. NOVEMBER 2017  kl. 19.00 i Stensby kirke

“HVAD TROR DU SELV!”

Konfirmandforældreforedrag, hvor konfirmandforældre får redskaber til at spille med i et samarbejde om konfirmandforløbet og deltage som samtale- og refleksionspartner – også udenfor konfirmandstuen –

Konfirmationsforberedelsen er et ’once in a lifetime-forløb’, hvor store og små livsspørgsmål pludselig får en fast tid i ugeskemaet, og hvor man som ung udfordres til at skulle afklare og forklare sig. Når man som ung i en præstationskultur er på jagt efter kontrol, tryghed og frikvarter, er det vigtigt at vide lidt om:

• Hvad foregår der mellem ørerne på vore teenagere i denne tid?
  • Hvad er på spil i forhold til fritid, forældre og religion?
  • Hvordan kan man som forældre være med til at skabe rum for refleksion og ’deep talk’.
  • Hvordan kan man som forældre gribe de gode anledninger, som et konfirmandår giver, an, til at spørge ’Hvad tror du selv? ’

Foredraget holdes af Suzette Schurmann Munksgaard

Suzette Munksgaard

Suzette er projektleder på CUR, Center for Ungdomsstudier og efterskolelærer på Midtsjællands Efterskole. Hun arbejder med ungdomsstudier og religionspædagogisk forskning/ religiøs dannelse. Hun elsker elektronmusik, naturart og er evigt nysgerrig på, hvad der foregår mellem ørerne på vore unge. Suzette er læreruddannet og har en MA i teologi og kristendomsformidling med unge (Københavns Universitet).

Suzette Munksgaard, Suzette@cur.nu

ALLE HELGEN søndag d. 5. november 2017

Vi minder især de i det forgangne år afdøde personer i vores sogne

i Øster Egesborg Kirke kl. 15.00

i Mern Kirke kl. 16.30

Begge gange med vores præst Alex Mak Knudsen.

REFORMATIONSFEJRING 500 år for Luther

søndag . 29. oktober 2017 kl. 10.30 i Øster Egesborg Kirke med gudstjeneste. Herefter planter vi ‘Luthertræet’, et paradisæbletræ, som vi har fået foræret af Vordingborg-Stege Provsti.

Plantning paradisæbletræ Mern

tirsdag  d. 31. oktober 2017 kl. 16.00 på Mern Ådal-område, som med plantning af ‘Luthertræet’ officielt blev åbnet. Herefter er der halloweengudstjeneste kl. 17.00 i Mern kirke. Efter gudstjenesten er der pizza til de fremmødte.

BØRNEGUDSTJENESTE  MARTS – VI MALER PÅSKE ÆG –

Lørdag d. 25. marts afholdt vi børnegudstjeneste i Mern Kirke, hvor vi havde inviteret Farmorhuset fra Vordingborg til at være med.

De kom med en masse æg, som børnene kunne male, mens vi hørte historien om Påsken, og med sang og musik. Male påskeæg 25.3.17-1

BØRNEGUDSTJENESTE FEBRUAR – FASTELAVN –  25. februar 2017

Som hvert år fejrer vi fastelavn i Øster Egesborg Kirke med børnegudstjeneste kl.10.00. Herefter går vi over til Friskolen Øster Egesborg, hvor vi slår katten af tønden. Vi spiser fastelansboller, som vi selv pynter, sætter halen på katten og bider til (fastelavns-)boller!

KYNDELMISSE – d. 5. februar 2017

Kyndelmisse; en lysfest, hvor vi fejrer at Jesus er kommet til verden som et lys i mørket. Det er i Øster Egesborg Kirke kl. 15.00, hvor de 4 ‘gamle Langebæk-kirkerne’ (Øster Egesborg, Mern, Stensby og Kalvehave) er sammen om. KFUM er også med, med fanebærere.

BØRNEGUDSTJENESTE JANUAR – SNITTEVÆRKSTED –

Snitteværksted 21.1.17-1 Snitteværksted 21.1.17-2

Lørdag d. 21. januar 2017 var der børnegudstjeneste med snitteværksted. Vi havde besøg af Ghulam Hussein Skotte. Vi snittede personer, dyr og ting fra den bibelske verden, ud fra de historier der blev fortalt.

This entry was posted in AktiviteterUncategorized, Events, Kirkelige handlinger, Mern Kirke, Øster Egesborg Kirke. Bookmark the permalink.

Comments are closed.