Bryllup

Bryllup i kirken kan aftales med præsten på tlf. 5599 7027 eller på E-mail : almk@km.dk. Det skal helst ske senest en måned før bryllupsdagen. Mindst 2 måneder før brylluppet skal der bestilles en prøvelsesattest på rådhuset. Ca. 2 uger før brylluppet kan bryllupsparret mødes med præsten i kirken for at planlægge den kommende højtid.

Brylluppet i kirken varer  omkring 40 minutter. Foruden bryllupsritualet bliver der sunget 3 salmer. Der er præstens tale og musik fra orglet. Ritualet er en forklaring og opbygning af hvad vielses væsen er. Det er at få Guds velsignelse af det kommende fælles liv for parret. Og så selvfølgelig den officielle anerkendelse af de to menneskers samhørighed. her får man en officiel attest på vielsen ved bryllups afslutning. Før brylluppet kan der søges om efternavns ændring. Det er gratis.

Pyntning af kirken skal aftales med graveren ca. 3 uger før brylluppet.

For Øster Egesborg kan graver Henrik Svan Pødenphant kontaktes på tlf. 2043 2793 eller på mail: oe.egesborgkirke@live.dk

For Mern kan graver Lars Romer Pedersen kontaktes på tlf. 2928 7038 eller mail: merngraveren@gmail.com

 

GENERELT

Bryllup i kirken kan være vielse eller en velsignelse af borgerlig indgået ægteskab. Vielsen har to sider. Det er Guds velsignelse af det indgået ægteskab. Det er også offentlighedens officielle anerkendelse af det forpligtende fællesskab mellem to mennesker som et ægteskab er. Altså, at man får papir på hinanden. Den kirkelige velsignelse er en velsignelse af et ægteskab, der forud er indgået på rådhuset, som jo også er offentlighedens officielle anerkendelse.

Traditionelt finder brylluppet i kirken sted om lørdagen. Datoen og tidspunktet for brylluppet aftales med sognepræsten. Et forudgående orienteringsmøde i kirken mellem bryllupsparret og præsten finder sted ca. 2 uger før brylluppet. Her kan der også aftales musik, salmer og særlige ønsker til vielsen i kirken. Til samtalen skal der medbringes navne og adresser på to vidner ved brylluppet. Brylluppet i kirken varer  omtrent 40 minutter.

To måneder før datoen for brylluppet skal man henvende sig til kommunens bryllupskontor og ansøge om en prøvelsesattest. Et papir på at parret kan indgå ægteskab. Altså, at de ikke er gift i forvejen eller er for nær beslægtet med hinanden. med ansøgningen ønsker kommunen også dåbs eller fødselsattest fra de to personer.

Udsmykning af kirken på dagen med lys og blomster kan aftales med graveren, helst tre uger før dagen.

Comments are closed.