Konfirmation

konfirmation i Øster Egesborg kirkeVil du konfirmeres i den kristne tro? Det er vi rigtig glade for!

Konfirmationen er det ritual i kirken, som markerer overgangen mellem barndom og ungdom. Det er en bekræftelse af dåben og Guds loven om trofasthed.

Hvad det betyder, det lærer man i konfirmantforberedelsen. Vi hører om Guds ord og kirkens historie, vi læser tekster, synger og ser film, vi tager på udflugter og snakker om både sjove og svære ting i livet.

Konfirmantforberedelse begynder i september måned, året før selve konfirmationen. Det foregår fredag eftermiddag i Mern præstegård. Som regel skal man gå i 7. klasse eller fylde 14 i konfirmationsåret, og man skal være døbt inden selve konfirmationsdagen.

Konfirmationsdagen begynder med en højtidelighed i kirken, hvor alle konfirmanter bliver velsignet. Vi beder og synger sammen, og præsten holder en tale til konfirmanterne og deres familier. Efter gudstjenesten er der tid til at tage billeder, og bagefter kan I fejre dagen efter eget ønske.

Datoerne for konfirmation kan regnes ud på følgende måde: I lige år er der konfirmation i Mern den 1. søndag i maj og i Øster Egesborg den 2. søndag i maj. I ulige år er der konfirmation i Øster Egesborg den 1. søndag i maj og i Mern den 2. søndag i maj.

Ring til vores sognepræst Alex Mark Knudsen på tlf. 5599 7027 for at høre mere.

På folkekirkens hjemmeside kan du læse meget mere om konfirmationens betydning, historie og ritualet: https://www.folkekirken.dk/livets-begivenheder/konfirmation