Julekoncert med Fanefjord Kammerkor

Vel mødt i Øster Egesborg kirke 2. søndag i advent, hvor Benjamin Brittens smukke værk “A Ceremony of Carols” vil blive opført under en julekoncert ved Fanefjord kammerkor og pianisten Aase Sløgedal. Koncerten begynder kl. 15.00 og varer ca. en time. Der er gratis entré. Vi vil bede tilhørere over 15 år at vise coronapas ved indgangen.

Den engelske komponist Benjamin Britten (1913-1976) er en af nyere tids fremmeste korkomponister. Hans populære juleværk “A Ceremony of Carols” er skrevet i 1942 på en sørejse over Atlanten, og den bygger på 11 gamle tekster, skrevet på middelalderengelsk og latin. Musikalsk tager Britten også udgangspunkt i den middelalderens gregorianske kirketradition, men med indflydelse af såvel engelsk renæssance som mere moderne klange og rytmer.

Værket blev oprindeligt skrevet for pigekor, men i 1955 udgav komponisten Julius Harrison en version for blandet kor. Det er denne version, som Fanefjord Kammerkor tager udgangspunkt i.

Brittens “A Ceremony of Carols for kammerkor” og klaver bliver koncertens hovedpunkt, men der bliver også andre smukke juletoner for 4-, 6- og 8-stemmigt á cappella kor.

Fanefjord Kammerkor er et velsyngende ad hoc kammerkor med rod i det sydsjællandske område. Det er opstået som en udvidelse af Vokalkvartetten Firpressen, et ensemble med mere end 20 år på bagen og en løbende koncertaktivitet med alt fra tidlig musik til jazz og pop.

Fanefjord Kammerkor blev etableret i 2015, hvor det gik på landevejen med en minimalistisk version af Händels Messias – 8 sangere og strygekvartet. I 2016-17 kastede koret sig over Duke Ellingtons Sacred Concert i swingende á cappella. Det er et værk, der typisk opføres med stort Big Band, men igen var korets version kun assisteret af en slagtøjsspiller på cajon, tambourin og en enkelt rørklokke. I 2018 genoptog koret Messias. Denne gang helt á cappella på nær en enkelt guitar- og fløjteledsagelse til et par arier.