Koncert med Martin Roy Wade: “Hyldest til Nat King Cole”

Søndag, d. 15. november, kl. 16.00 var der koncert i Mern kirke. Martin Roy Wade sang en “Hyldest til Nat King Cole”, akkompagneret af pianisten Thomas Bornø.

Over 50 besøgende nød koncerten – den første efter en lang sommer- og coronapause og den første med online-tilmelding, så vi kunne holde den fornødne afstand.

Martin Roy Wade fortæller om programmet:

Hvis nogen spørger mig: “Martin, hvad er din yndlingslyd?”, så svarer jeg: Nat King Cole’s stemme. Denne stemmelyd er så hjertegribende, så bevægende, så vedkommende naturlig, så intim, mellem smilet og tåren, så varm, så rolig, så smuk, så altomfavnende, som at varme sig foran en pejs en kold vinteraften, så kommunikerende. Der er få sangere i verdenshistorien som har haft så nemt ved at synge og haft så stor en indflydelse på sin omverden som Nat King Cole. Nat King Cole’s stemme var en af de tidligste stemmer jeg kan huske fra min barndom. Han er sangteknisk et forbillede og et geni. Man kan altid høre hvad han synger, da hans diktion er så smuk og tydelig. Og hans evne til at fortælle historien og få enhver poesi til at fremstå, som om han selv havde skrevet den og gennemlevet den er helt særlig og sjælden. Han var et kæmpe sangtalent. Og samtidig også en virtuos pianist, som bl.a var den canadiske jazzpianist og virtuos, Oscar Peterson’s store idol og rollemodel. Og så var han også stilskabende ved at være den første afroamerikaner, der fik sit eget TV-show. Nat King Cole blev desværre kun 45 år, men hans stemmelyd, musikerskab og repertoire vil klinge til evig tid. Nat King Cole bevæger mig altid dybt og rør mig til tårer.

Sangeren, Martin Roy Wade og pianisten, Thomas Bornø har arbejdet sammen i over 22 år. De mødtes som studiekammerater på Rytmisk Musikkonservatorium i København og har blandt andet begge været faste medlemmer af Ib Glindemann’s Orkester. Bornø og Wade elsker at arbejde i netop dette intime duoformat, hvor repertoiret og sangene fremstår nøgternt og nøgent i deres reneste form.

Hør Martin Roy Wade og læs mere om ham på hans hjemmeside www.martinroywade.dk