Vores kirke i corona-tiden

Hele Danmark skal i disse uger hjælpe med at inddæmme corona-smitten. Regeringen har meldt ud, at vi må stå sammen – ved at holde afstand. Alle kirker i Danmark er derfort lukket, foreløbigt til og med 2. påskedag, d. 13. april. Ingen gudstjenester, ingen offentlige arrangementer, ingen konfirmandundervisning, og konfirmationerne er udskudt. Bygningerne er låst, og de fleste skal blive hjemme.

Reglerne kan ændre sig hurtigt. Det er en uvis tid, og mange spørgsmål er der ikke svar på endnu. Følg gerne med på www.folkekirken.dk, det kan være at vi her i vores sogne ikke altid har de seneste oplysninger med. Denne side er sidst opdateret d. 24.03.2020 kl. 16.45.

Husk: Denne krise betyder ikke, at kirken er forsvundet. Især nu er det vigtigt, at vi kan dele vores frygt og bekymringer med hinanden og Vor Herre.

I er altid velkomne til at ringe eller skrive. Tal med præsten, send os en mail. Kirkens medarbejdere og menighedsrådet vil gerne høre fra Jer. I finder alle vores kontaktoplysninger her. Graverne arbejder igen på kirkegårdene, men husk at vi må holde afstand til hinanden.

Kirkerne holder stadig bisættelser og begravelser. Også dåb og vielser kan gennemføres, her anbefaler Folkekirken dog kraftigt, at man finder en senere dato. Ring til præsten og aftal nærmere.

Konfirmationerne er udskudt. Den nye plan er at holde konfirmation i Mern søndag d. 9. august kl. 10.30, og konfirmation i Øster Egesborg søndag d. 23. august kl. 10.30.

Ved alle kirkelige handlinger skal der tages hensyn til forholdsreglerne, så vi alle kan mindske risikoen for corona-smitte. Derfor vil der kun være adgang til et meget begrænset antal deltagere og kirke-medarbejdere under bisættelser og andre handlinger, vi må holde afstand, vi giver ikke hånd … Læs Folkekirkens vejledning omkring håndtering af corona-smittefaren her og en opdatering fra biskopperne med flere detaljer her.

Kan man ikke komme i kirke, kan man mødes på andre måder – for eksempel på nettet.

Her på hjemmesiden lægger vi vigtige beskeder omkring kirkelivet i den her nye situation. Og da vi ikke må mødes fysisk for at holde højmesse, vil vi invitere Jer til at holde gudstjenesten på nettet. Hver søndag vil vi lægge salmer og bønner, læsninger og en prædiken op. Her finder du vores første gudstjenester til hjemmebrug: online-gudstjeneste til søndag, d. 15.03.2020 og online-gudstjeneste til søndag, d. 22.03.2020.

Også på vores Facebook-side “Mern og Øster Egesborg kirker vil I kunne finde links til hjemme-gudstjenesten. På dette sociale medie er der også plads til at eksperimentere med andre ting. Korte meditationer, deling af materiale, som Folkekirken lægger op, eller Jeres historier, tanker og spørgsmål. Lad os vide, hvis I har ønsker eller forslag!

Kirkelivet fortsætter også mange andre steder i medierne. Der er åndeligt indhold og tilbud om sjælesorg, nyheder og vejledninger. Kig for eksempel her:

Radiogudstjenester på P1 hver søndag kl. 10.03
– herunder den første udsendelse efter lukningen af de danske kirker fra Københavns Domkirke, søndag d. 15.03.2020 kl. 10.03

Sjælesorg på nettet www.sjælesorg.nu

Bibelen online www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline

Bibelske læsninger og prædikentekster til hele kirkeåret www.bibelselskabet.dk/praedikentekster-indevaerende-aar

Folkekirkens hjemmeside www.folkekirken.dk

Roskilde Stifts hjemmeside www.roskildestift.dk

Flere nye digitale tiltag er beskrevet i Folkekirkens nyhedsbrev d. 20.03.2020: “Tag plads på den digitale kirkebænk”.

Mern og Øster Egesborg kirker ønsker Jer alt godt i de kommende uger.
Vi glæder os til at høre fra Jer!